Kedves Látogató!

Vékony Kata vagyok, az ELTE Etológia Tanszékének PhD hallgatója. Ez az oldal a PhD kutatásom részeként jött létre, melyben együttélő kutyák szociális dinamikáját és annak összefüggéseit vizsgálom egyéb jegyekkel, tulajdonságokkal.

Az oldalon talál egy kérdőívet, melyet azoknak a többkutyás gazdiknak készítettünk, akik jelentkeztek a viselkedésteszt-sorozatunkra, és rákérdez egyes kutyák tulajdonságaira, gazdával való kapcsolatára és a két kutya egymáshoz való viszonyára. 

Ha a kitöltésre kattint, kapni fog egy egyedi azonosítót, melynek segítségével anonim módon össze tudjuk kötni különböző kutyáira vonatkozó kitöltéseit. Ezt az azonosítót kérjük, írja majd fel. Amennyiben nincs ideje egyszerre az összes kutyájára kitölteni a kérdőívet, az azonosító segítségével bármikor folytathatja a kitöltést a következő kutyájára a kérdőívnél a „Kitöltöm egy másik kutyámra” gombra kattintva.

A kutatás nem csak a kérdőív eredményeire alapoz, a kutyák szociális dinamikáját és egyéb, ezzel összefüggésbe hozható viselkedéseit viselkedéstesztekkel is vizsgáljuk. Amennyiben szívesen részt venne kutyáival a viselkedésteszteken, kérjük, a kérdőív végén adja meg e-mailcímét, amin kapcsolatba léphetünk Önnel.

Ez a kutatás egy hosszútávú, több évet felölelő folyamat, de az oldalt igyekszünk majd az eredmények összefoglalóival frissíteni, hogy Ön is megismerhesse, hogyan járult hozzá a kutyák viselkedésének jobb megismeréséhez.

Bármilyen kérdése van a kérdőívvel vagy a projekttel kapcsolatban, forduljon hozzánk a Kapcsolat menüpontban.

Részvételét előre is köszönöm!